ЯКІСТЬ БУТИЛЬОВАНИХ ВОД

Фахівці з питань харчування рекомендують щодня вживати 6-8 склянок води. При цьому важливо, щоб вода, яку ми вживаємо для пиття і приготування їжі, була максимально чистою.

Якісна вода відповідає державним стандартам і крім механічної обробки пройшла додаткові ступені очищення: дистиляція, демінералізація, пом’якшення, збагачення додатковими солями чи мінеральними речовинами.

Для виробництва питних очищених вод використовують водопровідну воду, воду з артезіанської свердловини, воду з будь-яких поверхневих джерел (річкову, озерну і т.п.).

Якість бутильованої води також залежить від матеріалу, з якого зроблена пляшка. Існує два види тари для такої води: з полікарбонату і ПЕТ (поліетилену). У бутлях ПЕТ стінки посудини починають взаємодіяти з водою через три місяці, що в результаті може призвести до отруєння.

Полікарбонат міцніший, ніж поліетилен, матеріал. За оцінкою гігієнічної експертизи, вода в полікарбонатній тарі не буде змінювати фізико-технічних показників протягом 12 місяців. Треба відзначити, що в пляшках з полікарбонату нічого крім води зберігати не можна – він дуже швидко вбирає в себе запахи.

На відміну від інших країн, в Україні відсутні окремі нормативи і вимоги до бутильованих питних вод. Тому, обираючи пляшку з водою, уважно читайте етикетку та не зневажайте питаннями безпеки.

Кiлькiсть переглядiв: 192